Cand va dati seama ca a sosit momentul nasterii ?

Share Button

Pe finalul sarcinii,  viitoarele manici incep sa intre in panica la cea mai mica contractie. Incep sa dispere si sunt convinse ca a sosit momentul, vazandu-se  in  sala de nasteri.

momentul nasteriiTotusi, este bine de stiut ca nasterea este iminenta si este insotita de anumite semne, de aceea este bine sa le recunoasteti, astfel incat sa nu intrati in panica fara un motiv intemeiat si sa stiti cum sa reactionati atunci cand micutul se hotaraste sa ia contact cu lumea extrauterina.

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti, este acela de a nu intra in panica in momentul in care observati pierderea dopului gelatinos.

Atunci cand dopul gelatinos este eliminat,  nu inseamna neaparat ca gata, a sosit momentul sa nasteti, deoarece eliminarea dopului se face de obicei cu cateva zile inainte de marele moment. Asadar , daca pierdeti acest dop  si nu vi se rupa apa sau nu  simtiti niciun fel de contractii, pastrati-va calmul, deoarece momentul mult asteptat nu a sosit inca. Ramaneti in stand-by, deoarece nasterea urmeaza sa apara in cateva zile, si incercati sa  profitati de  timpul ramas pentru a  mai face o scurta revizuire a bagajului pentru nastere.

nastereIn momentul in care are loc ruperea membranelor, trebuie sa va pregatiti sa mergeti la spital.

Daca nu aveti inca contractii,  ruperea apei nu inseamna neaparat ca nasterea a inceput. Totusi, este foarte important sa va indreptati spre maternitate, in primul rand pentru ca momentul nasterii este foarte aproape, si, de asemenea, copilul tau nu mai este protejat , deoarece lichidul amniotic s-a scurs

Sunt cazuri in care unele femei  se trezesc cu un potop brusc, in timp ce  altele simt ca au pierderi regulate de lichid. Asadar, daca observati scurgeri, chiar daca nu sunt abundente, dar constante, este aproape sigur ca ati inceput sa pierdeti apa. In acest moment cel mai bun lucru pe care ati putea sa il faceti  este acela de a merge la maternitate.

In momentul in care contractiile sunt regulate, apar in timp ce stati intinsa si devin din ce in ce mai intense, atunci este clar ca micutul vostru s-a hotarat sa ia contact cu lumea cea noua.

 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.